Magyarországi Mária, nápolyi királyné, az európai kultúra vezéregyénisége 1270-1323 között, 53 éven át

2023. május 23-án, kedden 18 órai kezdettel Prof. Dr. Prokopp Mária: „Magyarországi Mária, nápolyi királyné, az európai kultúra vezéregyénisége 1270-1323 között, 53 éven át” c. vetített képes előadására kerül sor a Józsa Judit Galériában.
Az előadó: Prof. Dr. Prokopp Mária Széchenyi díjas művészettörténész. A rendezvény szervezője: Dr. Újváry Zsuzsanna történész, a Kortárs Női Reflexiók Fóruma tudományos munkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Iskolájának tanára, a Kortárs Női Reflexiók Fórumának tudományos munkatársa. A vendégeket köszönti: Dr. Major Gyöngyi, a Kortárs Női Reflexiók Fóruma elnöke. Az est házigazdája: Józsa Judit keramikus, művészettörténész.
A Józsa Judit Művészeti Alapítvány és a Kortárs Női Reflexiók Fóruma együttműködésének eredményeként a Nők a magyar történelemben c. rendezvénysorozatot Dr. J. Újváry Zsuzsanna egyetemi docens, történész szervezésében 2022 januárjában indítottuk. Az elhangzott előadásokról videofelvétel készült, ill. készül, és azok mindenkor visszanézhetők a Femme Harmone Archívumában.
Legújabb estünkön is érdemes részt venni, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!