A zsitvatoroki béke és a hosszú „békekorszak” harcai. 1663 – Érsekújvár eleste – előadás

2024. március 26-án, kedden 18 órai kezdettel dr. J. Újváry Zsuzsanna: „A zsitvatoroki béke és a hosszú „békekorszak” harcai. 1663 – Érsekújvár eleste” c. vetítettképes előadására kerül sor a Józsa Judit Galériában. A felkért előadó: dr. J. Újváry Zsuzsanna történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Doktori Iskolájának tanára, a Kortárs Női Reflexiók Fóruma tudományos igazgatója. A vendégeket köszönti: dr. Major Gyöngyi, a Kortárs Női Reflexiók Fóruma elnöke. Az est házigazdája: Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész.

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány és a Kortárs Női Reflexiók Fóruma együttműködésének eredményeként a korábbi, a „Nők a magyar történelemben” c. rendezvénysorozatot Dr. J. Újváry Zsuzsanna egyetemi docens, történész szervezésében 2022 januárjában indítottuk.

A mostani új, vetítettképes, történettudományi előadássorozatunk 2023 szeptemberében indult, „Magyarország – a kereszténység védőbástyája” címmel, Dr. J.Újváry Zsuzsanna történész előadás-sorozata.